Lunchgerechten

Quinoa Salade met Groenten en Feta

Ingrediënten:

  • 150 g quinoa
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g cherry tomaten, gehalveerd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Meng in een grote kom de komkommer, paprika, cherry tomaten en feta.
  3. Voeg de afgekoelde quinoa toe aan de groenten.
  4. Meng de olijfolie, citroensap, zout en peper in een klein kommetje en giet dit over de salade.
  5. Garneer met verse peterselie en serveer.

Volkoren Wrap met Hummus en Groenten

Ingrediënten:

  • 2 volkoren wraps
  • 100 g hummus
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 avocado, in plakken
  • 1 handvol spinazie
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Besmeer elke wrap met hummus.
  2. Leg de wortel, avocado, spinazie en komkommer gelijkmatig over de wraps.
  3. Bestrooi met peper en zout.
  4. Rol de wraps stevig op en snijd ze doormidden.
  5. Serveer direct of wikkel ze in folie voor later.
Linzensoep met Spinazie

Linzensoep met Spinazie

Ingrediënten:

  • 200 g groene of bruine linzen, afgespoeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 wortels, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak nog 5 minuten.
  3. Voeg de linzen en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 25-30 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn.
  4. Roer de spinazie erdoor en kook nog 5 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

Gevulde Paprika’s met Rijst en Bonen

Ingrediënten:

  • 2 grote paprika’s, gehalveerd en ontpit
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 200 g zwarte bonen (uit blik, afgespoeld)
  • 100 g maïs (uit blik)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng in een kom de gekookte rijst, zwarte bonen, maïs, komijn, olijfolie, zout en peper.
  3. Vul de paprikahalven met het rijstmengsel en leg ze in een ovenschaal.
  4. Bestrooi met geraspte kaas, indien gewenst.
  5. Bak de gevulde paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Salade met Kikkererwten en Avocado

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1/2 citroen, sap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol rucola of gemengde sla

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de kikkererwten, avocado, rode ui, citroensap, olijfolie, komijn, zout en peper.
  2. Voeg de rucola of gemengde sla toe en meng voorzichtig.
  3. Serveer direct of laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.

Carpaccio met Rucola en Parmezaanse Kaas

Ingrediëntenlijst:

  • 200 g rundercarpaccio (bij voorkeur van een goede kwaliteit)
  • 100 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas, in schilfers
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 25 ml balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 handje pijnboompitten (optioneel)
  • Citroen (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de ingrediënten:

    • Zorg ervoor dat de carpaccio goed gekoeld is. Haal het uit de verpakking en leg het op een groot, plat bord of een snijplank.
  2. Opbouwen van de carpaccio:

    • Leg de plakjes carpaccio mooi op het bord, zorg ervoor dat ze elkaar een beetje overlappen voor een mooi effect.
  3. Rucola en Parmezaanse kaas:

    • Was de rucola goed en laat deze uitlekken. Verdeel de rucola over de carpaccio.
    • Strooi de Parmezaanse kaas schilfers over de rucola en de carpaccio.
  4. Dressing:

    • Meng in een klein kom de extra vierge olijfolie, balsamicoazijn, fijngehakte knoflook (indien gebruikt), zout en peper. Klop dit goed door elkaar.
    • Besprenkel de dressing gelijkmatig over het gerecht.
  5. Optionele toevoegingen:

    • Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn en voeg ze toe aan het bord voor extra crunch.
    • Snijd een citroen in partjes en gebruik deze voor garnering. Dit geeft een frisse smaak bij elke hap.
  6. Serveren:

    • Serveer de carpaccio direct met wat extra balsamicoazijn en olijfolie aan de zijkant voor de liefhebbers.
carpacciosalade
toast met kipfilet

 Kipfiletplakjes met Avocado en Tomaat op Volkorenbrood

Ingrediëntenlijst:

  • 200 g kipfiletplakjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 grote tomaten
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum of rucola (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Kipfiletplakjes bereiden:

    • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut totdat deze geurig is.
    • Voeg de kipfiletplakjes toe en bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat de kip even afkoelen.
  2. Avocado en tomaat voorbereiden:

    • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees in een kom en meng met het citroensap, zout en peper.
    • Snijd de tomaten in dunne plakken.
  3. Brood toasten:

    • Toast de sneetjes volkorenbrood in een broodrooster of in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Samenstellen:

    • Besmeer elke sneetje brood met de geprakte avocado.
    • Leg vervolgens de gebakken kipfiletplakjes op de avocado.
    • Voeg de plakjes tomaat toe bovenop de kip.
    • Garneer met verse basilicum of rucola voor extra smaak en kleur.
  5. Serveren:

    • Serveer de open sandwiches direct, eventueel met een frisse salade aan de zijkant.
Scroll naar boven