Nagerechten

Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten:

  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 200 ml sterke koffie (afgekoeld)
  • 2 eetlepels amaretto (optioneel)
  • 200 g lange vingers
  • Cacaopoeder (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.
  2. Voeg de mascarpone toe en meng voorzichtig tot een gladde massa.
  3. Meng de koffie met de amaretto in een ondiepe schaal.
  4. Doop de lange vingers snel in het koffiemengsel en leg ze in een schaal.
  5. Bedek de lange vingers met een laag mascarponemengsel. Herhaal dit voor meerdere lagen.
  6. Laat het tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  7. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.

Chocolade Mousse

Ingrediënten:

  • 200 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 50 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze iets afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout tot een luchtige massa.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en meng goed.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolade-eimengsel.
  5. Verdeel de mousse over glazen en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Chocolade Mousse
Appelcrumble

Appelcrumble

Ingrediënten:

  • 4 grote appels (bijvoorbeeld Goudreinetten)
  • 100 g suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 150 g bloem
  • 100 g boter (koud, in blokjes)
  • 75 g havermout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels, snijd ze in blokjes en meng met 50 g suiker en kaneel. Verdeel dit in een ovenschaal.
  3. Meng in een kom de bloem, havermout en de resterende suiker. Voeg de koude boter toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
  4. Strooi het deeg over de appels in de ovenschaal.
  5. Bak de crumble 25-30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Panna Cotta

Ingrediënten:

  • 500 ml room
  • 100 g suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 blaadjes gelatine
  • Bessen of fruitsaus (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Verwarm de room samen met de suiker en het vanille-extract in een pan tot de suiker is opgelost, maar laat het niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot de gelatine is opgelost.
  4. Giet het mengsel in glazen of vormpjes en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  5. Serveer met bessen of een fruitsaus.
Panna cotta

Citroenmerengue-taart

Ingrediënten voor de bodem:

  • 200 g digestive biscuits
  • 100 g boter (gesmolten)

Ingrediënten voor de citroenvulling:

  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 ml citroensap
  • 50 g maizena
  • 250 ml water

Ingrediënten voor de merengue:

  • 3 eiwitten
  • 150 g suiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verkruimel de biscuits en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel in de bodem van een taartvorm.
  3. Meng in een pan de eieren, suiker, citroensap, maizena en water. Verwarm al roerend totdat het mengsel dikker wordt. Giet dit over de bodem en bak 15 minuten in de oven.
  4. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe tot het mengsel glanzend is.
  5. Verdeel de merengue over de citroenvulling en bak nog eens 10-15 minuten tot de merengue goudbruin is.
  6. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Kersencobbler

Ingrediënten:

Voor de kersenvulling:

  • 500 g verse kersen (ontpit)
  • 100 g suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snufje zout

Voor de cobbler topping:

  • 200 g bloem
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 75 g koude boter (in blokjes)
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. Bereid de kersenvulling:

    • Doe de ontpitte kersen in een grote kom.
    • Voeg de suiker, maïzena, vanille-extract, citroensap en een snufje zout toe.
    • Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat de kersen goed bedekt zijn. Laat het mengsel 10 minuten staan zodat de kersen wat sap kunnen loslaten.
  3. Maak de cobbler topping:

    • Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout.
    • Voeg de koude boter toe en gebruik je vingers of een deegsnijder om de boter door de bloem te wrijven tot het mengsel op fijne kruimels lijkt.
    • Voeg de melk en het vanille-extract toe en meng tot alles net samenkomt. Wees voorzichtig om niet te veel te mengen; het is prima als het nog een beetje klonterig is.
  4. Combineer en bak:

    • Giet de kersenvulling in een grote ovenschaal of een vierkante bakvorm.
    • Schep met een lepel het cobblerdeeg over de kersen, zodat het gelijkmatig bedekt is. Het hoeft niet perfect te zijn; een paar open plekken zijn prima.
  5. Bakken:

    • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30-35 minuten, of totdat de topping goudbruin is en de vulling borrelt.
  6. Afkoelen en serveren:

    • Laat de kersencobbler een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
    • Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.
kersencobbler
Scroll naar boven